L’Aparell Digestiu és un sistema fonamental pel nostre benestar físic i psíquic ja que és el sistema responsable d’aprofitar, assimilar i processar els aliments i tots els nutrients que necessitem per a un bon funcionament del nostre cos.

Una flora intestinal equilibrada és indispensable per tenir una bona immunitat.

Algunes de les malalties que estan relacionades amb l’aparell digestiu són:

  • Gastritis – duodenitis: Es caracteritza per la inflamació en la mucosa de l’estómac sovint associada amb una inflamació de la part inicial de l’intestí prim, el duodè, causada per aliments irritants o mal tolerats, i situacions d’estrès constant. Símptomes habituals són els dolors abdominals o les fortes punxades. Altres factors que promouen la inflamació són infeccions per virus o bacteris, fongs o paràsits, desnutrició, ingesta constant de medicaments i/o d’alcohol.
  • Colitis: inflamació de l’intestí gros. Símptomes característics són la diarrea i els dolors abdominals. Un possible factor causal podria ser l’estrès emocional i els factors que promouen la gastro-duodenitis.
  • Síndrome del còlon irritable (còlon espàstic): Es caracteritza per símptomes com diarrea, restrenyiment o alternança de trànsit, inflor, gasos, i dolors abdominals. S’associa a estats d’estrès i ansietat.
  • Hemorroides. Són venes inflamades de l’anus i la part inferior del recte, similars a les venes varicoses. Els nostres especialistes fan la prova de la rectoscòpia rectal i el tractament instrumental (no quirúrgica) amb bandes elàstiques o infra-rojos.

Professionals